2012-04-30

Integralni rezanci s pestom od medvjeđeg luka

Veganskom pestu sirast okus daje delikatesni francuski kvasac, a da bi pesto bio manje mastan i manje kaloričan, dio ulja zamijenjen je vodom.

Integralni rezanci s pestom od medvjeđeg luka (C) Enola Knezevic 2012


Integralni rezanci s pestom od medvjeđeg luka

Sastojci (za 4 porcije):
400 g integralnih rezanaca
200 g medvjeđeg luka
100 g pinjola
4 jušne žlice delikatesnog francuskog kvasca (20 g)
1 jušna žlica maslinovog ulja (oko 14 g)
2 čajne žličice soli (12 g) 
250 g cherry rajčica
Voda za kuhanje tjestenine

Priprema:
Rezance skuhajte al dente. Ocijedite, ali sačuvajte vodu od kuhanja. U posudu blendera (ili štapnog miksera) stavite medvjeđi luk, pinjole, sol, maslinovo ulje, delikatesni francuski kvasac i 150 ml vode od kuhanja rezanaca. Blendajte dok ne dobijete glatku pastu. Pomiješajte rezance s pestom dok ne budu obloženi sa svih strana. Stavite u tanjure i ukrasite prepolovljenim cherry rajčicama.

Napomena:
Integralne rezance iz biouzgoja Natur Pur možete kupiti u Intersparu. Medvjeđeg luka se u proljeće zna naći na tržnicama i sajmovima. Ako sami berete medvjeđi luk, pazite da ga ne pobrkate s nekom od izgledom sličnih otrovnih biljaka (đurđicom, mrazovcem, kozlacem). 

Pesto od medvjeđeg luka možete poslužiti i kao namaz na kruhu.

4 comments:

  1. Odličan blog! Dobio sam nove ideje za kuhanje veganske hrane!

    Kako stojiš s receptima za kratko kuhanu ili na pari pripremljenu hranu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :)

      Često kuham povrće na pari, ali to je toliko jednostavno da se bojim da nema smisla pisati recept. No, planiram objaviti recept za jedan umak s kojim često jedem pareno povrće.

      Delete
  2. Odlican blog, vec imam zazubice! :-)
    Jesi upoznata mozda s Mateljanovom obradom namirnica? ( knjiga Najzdravije namirnice svijeta )
    Ja upravo zadnjih dana tako pripremam namirnice, cini mi se nesto kao kompromis izmedu kuhane i raw hrane. ? :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :) Čula sam za tu knjigu, ali ju još nisam pročitala. Znam da se kuhanjem u mikrovalnoj gubi manje nutrijenata nego drugim načinima kuhanja, a da je češnjak i brokulu poželjno zgnječiti desetak minuta prije termičke obrade.

      Delete