2012-05-26

Edo, taro, i jednostavni puding od čokolade

U Mercatoru se pojavilo novo povrće, na policama s egzotičnim voćem i povrćem. Zove se edo. Edo je vrsta tara. Jednu drugu vrstu tara nekoliko puta sam kupila u indijskom supermarketu u Grazu i jako mi se svidio.

Taro je povrće slično krumpiru i priprema se na iste načine kao i krumpir. Za razliku od krumpira, ne smije se jesti sirov (da, da, krumpir se smije jesti sirov, ali o tome nekom drugom prilikom).

Taro je idealan za slatka jela, a jedno od omiljenih mi je puding od tapioke i tara. No, ovaj čokoladni puding je jednostavniji za pripremu. 

Jednostavni puding od čokolade i eda / tara (C) Enola Knezevic 2012

Jednostavni puding od čokolade

Sastojci (za 4 porcije):
450 g eda / tara, oguljenog i narezanog na ploškice debele oko pola centimetra
Voda za kuhanje
200 g naribane čokolade za kuhanje

Priprema:
Edo / taro kuhajte u vodi dok ne omekša, oko 20 minuta. Ocijedite ga, ali sačuvajte vodu. U posudu blendera stavite kuhani edo / taro, 300 g (3 dl) vode od kuhanja i naribanu čokoladu za kuhanje. Blendajte dok ne nastane jednolična smjesa. Poslužite vruće. 

Napomena:
Sirovi taro može iritirati kožu. Ukoliko vam je koža osjetljiva, koristite rukavice ili odmah operite ruke nakon guljenja i rezanja tara.

Većina čokolada za kuhanje je veganska, ali za svaki slučaj provjerite sastav.

2 comments:

  1. Vau, ovo mi je totalna novost i nepoznanica! Svakako cu probati edo/taro :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da će ti se svidjeti :) Javi dojmove!

      Delete