(Pre)živjeti kao vegan u Hrvatskoj
Informacije za vegane (i sve ostale) u hrvatskim (ne)prilikama
Pages
(Move to ...)
Home
O blogu
Mjerne jedinice
▼
2012-04-30
Integralni rezanci s pestom od medvjeđeg luka
›
Veganskom pestu sirast okus daje delikatesni francuski kvasac , a da bi pesto bio manje mastan i manje kaloričan, dio ulja zamijenjen je vo...
4 comments:
2012-04-25
Krem juha od gljiva, karameliziranog luka, i krumpira; i što je to umami
›
Evo opet jedne krem, preciznije rečeno pire juhe (jer ni ovoj juhi nisam dodala biljno vrhnje). Juha je puna okusa jer se koristi preko nek...
2012-04-20
Farinata s rukolom
›
Farinata je pogača od slanutkovog brašna, poznata još i pod nazivima socca i cecina. Priprema je vrlo jednostavna i brza ako ne računamo če...
2012-04-19
Offtopic: Kvadar od papira
›
Dragi svi koji nekim čudom na ovom blogu završite guglajući kvadar od papira, evo, isprintajte ovo, izrežite, presavinite i zalijepite: http...
2012-04-18
Časopis Vegetarian Times
›
Source: Vegetarian Times Prije nekoliko mjeseci pisala sam o besplatnom online veganskom kulinarskom časopisu The Vegan Culinary Experi...
2012-04-15
Tofu s bambusom i kineskim (shiitake) gljivama
›
Ovo mi je omiljeni dinstanac u kineskim restoranima u Hrvatskoj, a često ga i sama pripremam. Za ovaj recept koriste se samo sastojci koje ...
2012-04-07
Varivo od mješavine mahunarki
›
Ovo je jedno od omiljenih mi variva. Uvijek ga pripremim toliko da ga imam za više dana. Može se i zamrznuti u porcijama te po potrebi odmr...
2012-03-28
Krem juha od krumpira i poriluka
›
Ovo je jedna od omiljenih mi juha. Četiri puta sam ju pripremala u posljednja četiri tjedna, i to svaki put dovoljno za više dana. Krumpir ...
2012-03-26
Vegehopove slastice u časopisu Gloria IN i malo o zamjenama za jaja
›
Source: vegehop.hr Šefica restorana Vegehop , Romana Milić, u novom broju časopisa Gloria IN otkriva kako se ukusne slastice mogu pripr...
2012-03-24
Frape od čokolade i jagoda
›
Ovo je superbrz desert od svega 2 sastojka, ali za njegovu pripremu morate imati dovoljno jak blender koji može samljeti smrznuto voće. ...
2012-03-20
Šarena salata
›
Mnogi vegani ne vole objavljivati recepte za salate, ni na blogovima ni u kuharicama, bilo zbog toga što prema stereotipu u kojeg još uvije...
2012-03-12
Veganska sarma
›
Sarmu pripremam jednom godišnje. Češće mi ju se ne jede. Zbog toga mi je trebalo nekoliko godina da ju usavršim. Najprije sam ju priprema...
2012-01-14
Veganski "kozji" sir od indijskih oraščića
›
Tofu se često naziva sojinim sirom, ali, tofu bez dodatne obrade nije sličan siru. Primjerice, da bi se dobio tofu feta sir, potrebno ga je...
2 comments:
2011-12-24
Blagdansko glavno jelo
›
Stock illustration: Candy Cane by voodoo4u2n on sxc.hu Neki vegani za blagdane žele da ih glavno jelo izgledom i okusom podsjeća na b...
2011-12-21
Moja veganska francuska salata
›
Francuska salata je u nas uobičajeno jelo za zimske (blag)dane, vjerojatno stoga što je zbog majoneze pokvarljivija, a za hladnijih dana se...
2011-11-22
Kinpira
›
Paprena kinpira od žila kelja i curry kinpira od repe Kinpira je japansko jelo, prženo / pirjano povrće. Za njega sam saznala na blogu...
2011-11-14
Časopis The Vegan Culinary Experience
›
Source: The Vegan Culinary Experience Besplatni online veganski kulinarski časopis The Vegan Culinary Experience mnogim je veganima, ...
2011-11-12
Vegehop nagradna igra
›
Source: vegehop.hr Restoran Vegehop od ponedjeljka 14.11. povodom svog 10. rođendana organizira nagradnu igru za sve koji nešto poje...
2011-11-03
Kelj
›
Stock photo: organic savoy cabbage by Ayla87 on sxc.hu Pripremili ste čips od kelja prema receptu za "kale chips" , ali mir...
3 comments:
‹
›
Home
View web version