(Pre)živjeti kao vegan u Hrvatskoj
Informacije za vegane (i sve ostale) u hrvatskim (ne)prilikama
Pages
(Move to ...)
Home
O blogu
Mjerne jedinice
▼
2012-05-30
Salsa verde
›
Ovaj instant osvježavajuć dip prija u vrijeme paklenih vrućina. Salsa verde Sastojci (za 4 porcije): 1 zelena paprika babura...
2012-05-26
Edo, taro, i jednostavni puding od čokolade
›
U Mercatoru se pojavilo novo povrće, na policama s egzotičnim voćem i povrćem. Zove se edo . Edo je vrsta tara . Jednu drugu vrstu tara nek...
2 comments:
2012-05-21
Humus
›
Humus je vjerojatno najpopularniji namaz / dip od povrća među veganima širom svijeta. I neveganima je omiljen jer je vrlo ukusan, a budući ...
2 comments:
2012-05-17
Veganska panna cotta s preljevom od rabarbare
›
Veganska panna cotta zgušnjava se agarom, zamjenom za želatinu od algi. Agar osim svog neživotinjskog podrijetla ima još jednu veliku predn...
2012-05-12
Meksička salata i guacamole
›
Prije desetak godina u Billi sam kupovala meksičku salatu njihove vlastite proizvodnje. Bila mi je finija nego meksičke salate iz drugih tr...
2012-05-07
Onigiri, furikake, i još jedna zabuna u hrvatskom jeziku
›
Jedno od najpopularnijih japanskih jela je onigiri, "loptica" od riže. Onigiri se priprema od japanske, tzv. sushi, riže kratkog z...
2012-05-04
Veganski Nutella keksi
›
Inspiracija za ove kekse bio mi je mnogima omiljen, ali nažalost neveganski, namaz Nutella. Lješnjaci i čokolada su tu, a mlijeko (bilo koj...
2 comments:
2012-04-30
Integralni rezanci s pestom od medvjeđeg luka
›
Veganskom pestu sirast okus daje delikatesni francuski kvasac , a da bi pesto bio manje mastan i manje kaloričan, dio ulja zamijenjen je vo...
4 comments:
2012-04-25
Krem juha od gljiva, karameliziranog luka, i krumpira; i što je to umami
›
Evo opet jedne krem, preciznije rečeno pire juhe (jer ni ovoj juhi nisam dodala biljno vrhnje). Juha je puna okusa jer se koristi preko nek...
2012-04-20
Farinata s rukolom
›
Farinata je pogača od slanutkovog brašna, poznata još i pod nazivima socca i cecina. Priprema je vrlo jednostavna i brza ako ne računamo če...
2012-04-19
Offtopic: Kvadar od papira
›
Dragi svi koji nekim čudom na ovom blogu završite guglajući kvadar od papira, evo, isprintajte ovo, izrežite, presavinite i zalijepite: http...
2012-04-18
Časopis Vegetarian Times
›
Source: Vegetarian Times Prije nekoliko mjeseci pisala sam o besplatnom online veganskom kulinarskom časopisu The Vegan Culinary Experi...
2012-04-15
Tofu s bambusom i kineskim (shiitake) gljivama
›
Ovo mi je omiljeni dinstanac u kineskim restoranima u Hrvatskoj, a često ga i sama pripremam. Za ovaj recept koriste se samo sastojci koje ...
2012-04-07
Varivo od mješavine mahunarki
›
Ovo je jedno od omiljenih mi variva. Uvijek ga pripremim toliko da ga imam za više dana. Može se i zamrznuti u porcijama te po potrebi odmr...
2012-03-28
Krem juha od krumpira i poriluka
›
Ovo je jedna od omiljenih mi juha. Četiri puta sam ju pripremala u posljednja četiri tjedna, i to svaki put dovoljno za više dana. Krumpir ...
2012-03-26
Vegehopove slastice u časopisu Gloria IN i malo o zamjenama za jaja
›
Source: vegehop.hr Šefica restorana Vegehop , Romana Milić, u novom broju časopisa Gloria IN otkriva kako se ukusne slastice mogu pripr...
2012-03-24
Frape od čokolade i jagoda
›
Ovo je superbrz desert od svega 2 sastojka, ali za njegovu pripremu morate imati dovoljno jak blender koji može samljeti smrznuto voće. ...
2012-03-20
Šarena salata
›
Mnogi vegani ne vole objavljivati recepte za salate, ni na blogovima ni u kuharicama, bilo zbog toga što prema stereotipu u kojeg još uvije...
‹
›
Home
View web version