(Pre)živjeti kao vegan u Hrvatskoj
Informacije za vegane (i sve ostale) u hrvatskim (ne)prilikama
Pages
(Move to ...)
Home
O blogu
Mjerne jedinice
▼
2012-06-25
Krumpir salata s kremastim dressingom; vrhnje od indijskih oraščića
›
Sirovojedi i alergični na soju često koriste indijske oraščiće za veganska vrhnja i sireve (iako indijski oraščići koji se mogu nabaviti u ...
2 comments:
2012-06-20
Kres i o zamrzavanju tofua
›
Ove riže se sjećate iz furikake posta: Ali, koji su to prilozi uz rižu? Tofu prepoznajete, no to nije običan tofu. Blo...
2 comments:
2012-06-15
Salata od komorača i naranči
›
Nakon sirovog dipa , evo i jedne sirove salate koja osvježava u vrijeme paklenih vrućina. Klasičnoj kombinaciji naranče i komorača, koji se...
2012-06-10
Brokula kuhana na pari s umakom od kikirikija
›
Ovo je jako jednostavno i brzo, a opet fino jelo. U zadnje vrijeme ga pripremam svaki tjedan. Umak od kikirikija možete poslužiti i uz drug...
2012-06-05
Ružićasti smoothie
›
Ovaj smoothie je pun antioksidansa. Orašasti plodovi ili sjemenke dodaju se da bi se karotenoidi bolje apsorbirali (kraj toliko voća teško ...
2012-05-30
Salsa verde
›
Ovaj instant osvježavajuć dip prija u vrijeme paklenih vrućina. Salsa verde Sastojci (za 4 porcije): 1 zelena paprika babura...
2012-05-26
Edo, taro, i jednostavni puding od čokolade
›
U Mercatoru se pojavilo novo povrće, na policama s egzotičnim voćem i povrćem. Zove se edo . Edo je vrsta tara . Jednu drugu vrstu tara nek...
2 comments:
2012-05-21
Humus
›
Humus je vjerojatno najpopularniji namaz / dip od povrća među veganima širom svijeta. I neveganima je omiljen jer je vrlo ukusan, a budući ...
2 comments:
2012-05-17
Veganska panna cotta s preljevom od rabarbare
›
Veganska panna cotta zgušnjava se agarom, zamjenom za želatinu od algi. Agar osim svog neživotinjskog podrijetla ima još jednu veliku predn...
2012-05-12
Meksička salata i guacamole
›
Prije desetak godina u Billi sam kupovala meksičku salatu njihove vlastite proizvodnje. Bila mi je finija nego meksičke salate iz drugih tr...
2012-05-07
Onigiri, furikake, i još jedna zabuna u hrvatskom jeziku
›
Jedno od najpopularnijih japanskih jela je onigiri, "loptica" od riže. Onigiri se priprema od japanske, tzv. sushi, riže kratkog z...
2012-05-04
Veganski Nutella keksi
›
Inspiracija za ove kekse bio mi je mnogima omiljen, ali nažalost neveganski, namaz Nutella. Lješnjaci i čokolada su tu, a mlijeko (bilo koj...
2 comments:
2012-04-30
Integralni rezanci s pestom od medvjeđeg luka
›
Veganskom pestu sirast okus daje delikatesni francuski kvasac , a da bi pesto bio manje mastan i manje kaloričan, dio ulja zamijenjen je vo...
4 comments:
2012-04-25
Krem juha od gljiva, karameliziranog luka, i krumpira; i što je to umami
›
Evo opet jedne krem, preciznije rečeno pire juhe (jer ni ovoj juhi nisam dodala biljno vrhnje). Juha je puna okusa jer se koristi preko nek...
2012-04-20
Farinata s rukolom
›
Farinata je pogača od slanutkovog brašna, poznata još i pod nazivima socca i cecina. Priprema je vrlo jednostavna i brza ako ne računamo če...
2012-04-19
Offtopic: Kvadar od papira
›
Dragi svi koji nekim čudom na ovom blogu završite guglajući kvadar od papira, evo, isprintajte ovo, izrežite, presavinite i zalijepite: http...
2012-04-18
Časopis Vegetarian Times
›
Source: Vegetarian Times Prije nekoliko mjeseci pisala sam o besplatnom online veganskom kulinarskom časopisu The Vegan Culinary Experi...
2012-04-15
Tofu s bambusom i kineskim (shiitake) gljivama
›
Ovo mi je omiljeni dinstanac u kineskim restoranima u Hrvatskoj, a često ga i sama pripremam. Za ovaj recept koriste se samo sastojci koje ...
2012-04-07
Varivo od mješavine mahunarki
›
Ovo je jedno od omiljenih mi variva. Uvijek ga pripremim toliko da ga imam za više dana. Može se i zamrznuti u porcijama te po potrebi odmr...
‹
›
Home
View web version