(Pre)živjeti kao vegan u Hrvatskoj
Informacije za vegane (i sve ostale) u hrvatskim (ne)prilikama
Pages
(Move to ...)
Home
O blogu
Mjerne jedinice
▼
2012-10-27
Crna sol
›
Kod veganiziranja neveganskih recepata, ovisno o namjeni, umjesto jaja koriste se najraznovrsnije namirnice, od lanenih sjemenki , preko to...
2012-10-20
Veganski tartar
›
Ponegdje u Hrvatskoj može se kupiti veganski tartar, ali preskup je za količinu. Srećom, vegansku majonezu po normalnoj cijeni može se naći...
2 comments:
2012-10-10
Pita od Hokkaido tikve s kardamomom
›
Ovo je jednostavna jesenska pita s podlogom od keksa. Ipak, potrebno je paliti pećnicu da se ispeče Hokkaido tikva. Preporučujem pečenje ve...
2012-10-02
Časopis Chickpea
›
Source: Chickpea Magazine U prethodnim postovima spomenula sam veganski časopis The Vegan Culinary Experience kojeg se može besplatno č...
2012-09-25
Farinata s tikvicama
›
Prije nekoliko mjeseci objavila sam recept za farinatu s rukolom , a budući da je sad sezona tikvica (doduše već na izmaku) u zadnje vrijem...
2012-09-18
Hokkaido tikva punjena gljivama i maslinama
›
Hokkaido tikve su idealne za punjenje jer im je i kora jestiva, a smjesa gljiva i maslina mi je posebno draga jer je jako umami ....
2012-09-11
Preokrenuti kolač od šljiva
›
Ovo je jedan od najjednostavnijih kolača, fila se peče skupa s biskvitom i nakon pečenja (i čekanja da se ohladi), treba ga samo okrenuti (...
1 comment:
2012-08-11
Veganski parmezan od oraha
›
U svom prvom postu oduševljeno sam pisala o delikatesnom francuskom kvascu koji je tad konačno postao dostupan u Hrvatskoj i linkala rece...
2012-08-05
Puding od butternut tikve
›
Butternut tikva prija i u slatkim jelima, posebno kad joj se doda tzv. pumpkin spice mix. Puding od butternut tikve Sastojci (za...
2012-07-29
Salata od cannelini graha i patlidžana
›
Nakon juhe koja može biti kompletan obrok evo i jedne salate koja može biti glavno jelo. Za kompletan obrok preporučujem poslužiti ju na p...
2012-07-23
Veganska bučnica
›
Stock photo: marrow by vik02 on sxc.hu Bučnica je vrlo popularna zagorska slana štrudla od velike bijele tikve (zvane buča) i svježe...
1 comment:
2012-07-17
Juha kao kompletan obrok
›
Konačno par dana normalnih temperatura zraka. Da je čitavo ljeto ovakvo, postalo bi mi četvrto omiljeno godišnje doba. Zasitne juhe i variv...
2012-07-11
Palačinke od heljdinog brašna sa slatkom pastom od azuki graha
›
Jedno od omiljenih mi jela u kineskim restoranima su kuglice od rižinog brašna punjene slatkom pastom od azuki graha, obložene sezamom i pr...
5 comments:
2012-07-05
Krem juha od kopriva
›
Samoniklo jestivo bilje rijetko berem sama, i to samo kad sam sigurna da ga ne mogu zamijeniti nečim otrovnim. To se na kraju svede na šums...
1 comment:
2012-06-30
Kinpira od šparoga
›
U zadnje vrijeme šparoge najčešće pripremam u pećnici s wasabijem, prema ovom receptu Susan Voisin s bloga Fat-Free Vegan Kitchen . Man...
2012-06-25
Krumpir salata s kremastim dressingom; vrhnje od indijskih oraščića
›
Sirovojedi i alergični na soju često koriste indijske oraščiće za veganska vrhnja i sireve (iako indijski oraščići koji se mogu nabaviti u ...
2 comments:
2012-06-20
Kres i o zamrzavanju tofua
›
Ove riže se sjećate iz furikake posta: Ali, koji su to prilozi uz rižu? Tofu prepoznajete, no to nije običan tofu. Blo...
2 comments:
2012-06-15
Salata od komorača i naranči
›
Nakon sirovog dipa , evo i jedne sirove salate koja osvježava u vrijeme paklenih vrućina. Klasičnoj kombinaciji naranče i komorača, koji se...
2012-06-10
Brokula kuhana na pari s umakom od kikirikija
›
Ovo je jako jednostavno i brzo, a opet fino jelo. U zadnje vrijeme ga pripremam svaki tjedan. Umak od kikirikija možete poslužiti i uz drug...
2012-06-05
Ružićasti smoothie
›
Ovaj smoothie je pun antioksidansa. Orašasti plodovi ili sjemenke dodaju se da bi se karotenoidi bolje apsorbirali (kraj toliko voća teško ...
2012-05-30
Salsa verde
›
Ovaj instant osvježavajuć dip prija u vrijeme paklenih vrućina. Salsa verde Sastojci (za 4 porcije): 1 zelena paprika babura...
2012-05-26
Edo, taro, i jednostavni puding od čokolade
›
U Mercatoru se pojavilo novo povrće, na policama s egzotičnim voćem i povrćem. Zove se edo . Edo je vrsta tara . Jednu drugu vrstu tara nek...
2 comments:
2012-05-21
Humus
›
Humus je vjerojatno najpopularniji namaz / dip od povrća među veganima širom svijeta. I neveganima je omiljen jer je vrlo ukusan, a budući ...
2 comments:
‹
›
Home
View web version