(Pre)živjeti kao vegan u Hrvatskoj
Informacije za vegane (i sve ostale) u hrvatskim (ne)prilikama
Pages
(Move to ...)
Home
O blogu
Mjerne jedinice
▼
2013-10-30
Tofu kajgana sa seitan slaninom
›
Vegani rade slaninu od svega što im dopadne ruku - kokosa, patlidžana, tempeha, mrkve, tofua... I sama sam probala neke od tih veganskih sl...
2013-10-25
Pohane zelene rajčice; veganska mlaćenica
›
Ako ste rajčice posadili prekasno, ili je hladnije kišno vrijeme došlo ranije nego što je uobičajeno, morat ćete ih ubrati dok su još zelen...
2013-10-20
Veganski omlet
›
Kao što je moguće umjesto jaja u kolačima ili pohanju upotrijebiti veganske sastojke, moguće je pripremiti i veganski omlet. I opet je ta...
2013-10-15
Salata od sirovog kelja i pečenog krumpira s vinegretom od luka
›
Pravi kelj, za razliku od savojskog kupusa u hrvatskom jeziku pogrešno nazivanog keljom, može se jesti sirov bez da uzrokuje probavne prob...
2013-10-10
Seitan odresci
›
Seitan je mukotrpno pripremati od pšeničnog brašna (u pravilu polubijelog T-850, jer ono sadrži najviše glutena). Potrebno je dugo mijesenj...
2013-10-05
Recepti na engleskom jeziku, drugi dio
›
Prvi dio Kad sam završavala prvi post o receptima na engleskom jeziku, napisala sam da ću ga nadopunjavati novim nazivima sastojaka. Is...
2013-09-30
Celer šnicli
›
Prije dugo vremena objavila sam recept za veganski tartar , a nikad nisam otkrila što je na tanjuru s tim tartarom. Pa evo da sad ispravim ...
3 comments:
2013-09-25
Časopis Vegetarian Journal
›
Source: The Vegetarian Resource Group Ranije sam pisala o besplatnim veganskim časopisima The Vegan Culinary Experience i Chickpea . ...
2013-09-20
Afričko varivo od kelja, graha i kikirikija
›
Ovo afričko varivo (neki ga nazivaju juhom) prilagođeno je hrvatskim (ne)prilikama. Grah bi trebao biti crnooki, ali nije mi poznato gdje s...
3 comments:
2013-09-15
Pečeno povrće
›
Pečene krumpire i tikve manje više svi vole, ali manje je poznato koliko je drugo povrće ukusno kad se lagano karamelizira u pećnici. U ovo...
2013-09-10
Udon rezanci s graškom šećercem, tofuom, shiitake gljivama i mladim lukom
›
Grašak šećerac su mahune mladog graška Pisum sativum var. saccharatum sa sitnim zrnima unutra. Najbolje je pripremati ga tako da ostane hr...
2013-09-05
Pikantna juha od graha
›
Vodu od kuhanja graha često se savjetuje baciti, no ako se grah već namakao u vodi koju se bacilo i kuhao u novoj vodi, može ju se iskorist...
2013-09-02
Mirepoix
›
Priprema mnogih jela započinje dugim pirjanjem sitno sjeckanih luka, celera i mrkve, poznatijih pod nazivom mirepoix, koje je potrebno tol...
2013-08-28
Slova sa zeljem
›
Krautfleckerl, ili krpice sa zeljem, austrijsko su jelo vrlo popularno u Hrvatskoj. Tjestenina krpice koja se može kupiti kod nas nažalost ...
2013-08-23
Hokkaido tikve punjene blitvom i tofuom
›
Nakon recepta za Hokkaido tikvu punjenu gljivama i maslinama, evo još jednan recept za punjenu Hokkaido tikvu. Umjesto dvije male Hokkaido ...
2013-08-18
Kelj na katalonski
›
Kombinacijom pinjola i grožđica u slanim jelima oduševila sam se probavši troccoli s brokulom i pinjolima iz talijanske kuharice Rosanne Pa...
2013-06-09
Veganska "Nutella"
›
Nakon pregleda veganskih čokoladnih i čokoladno-lješnjakastih namaza dostupnih u Hrvatskoj, evo i recepta za domaći veganski čokoladno-lje...
7 comments:
2013-06-02
Par brzinskih
›
Neki upiti u web pretraživačima koje su čitatelje doveli na ovaj blog, a na blogu odgovora nije bilo. Das Gesunde Plus pšenične k...
2013-05-26
Veganski čokoladni i čokoladno-lješnjakasti namazi
›
Izvor: Valsoia Otkako sam objavila recept za veganske "Nutella" kekse , jedan od najčešćih pojmova koji dovodi surfere na moj...
2 comments:
‹
›
Home
View web version