U Mercatoru se pojavilo novo povrće, na policama s egzotičnim voćem i povrćem. Zove se edo. Edo je vrsta tara. Jednu drugu vrstu tara nekoliko puta sam kupila u indijskom supermarketu u Grazu i jako mi se svidio.
Taro je povrće slično krumpiru i priprema se na iste načine kao i krumpir. Za razliku od krumpira, ne smije se jesti sirov (da, da, krumpir se smije jesti sirov, ali o tome nekom drugom prilikom).
Taro je idealan za slatka jela, a jedno od omiljenih mi je puding od tapioke i tara. No, ovaj čokoladni puding je jednostavniji za pripremu.
Jednostavni puding od čokolade
Sastojci (za 4 porcije):
450 g eda / tara, oguljenog i narezanog na ploškice debele oko pola centimetra
Voda za kuhanje
200 g naribane čokolade za kuhanje
Priprema:
Edo / taro kuhajte u vodi dok ne omekša, oko 20 minuta. Ocijedite ga, ali sačuvajte vodu. U posudu blendera stavite kuhani edo / taro, 300 g (3 dl) vode od kuhanja i naribanu čokoladu za kuhanje. Blendajte dok ne nastane jednolična smjesa. Poslužite vruće.
Napomena:
Sirovi taro može iritirati kožu. Ukoliko vam je koža osjetljiva, koristite rukavice ili odmah operite ruke nakon guljenja i rezanja tara.
Većina čokolada za kuhanje je veganska, ali za svaki slučaj provjerite sastav.
Vau, ovo mi je totalna novost i nepoznanica! Svakako cu probati edo/taro :-)
ReplyDeleteNadam se da će ti se svidjeti :) Javi dojmove!
Delete