2012-05-30

Salsa verde

Ovaj instant osvježavajuć dip prija u vrijeme paklenih vrućina. 

Salsa verde (C) Enola Knezevic 2012

Salsa verde

Sastojci (za 4 porcije):
1 zelena paprika babura (oko 130 g)
2 veća ili 4 manja mlada luka (oko 100 g)
6 zelenih jalapeño paprika (oko 30 g) 
10 pupoljaka kapara (oko 5 g)
50 g zelenih maslina bez koštica
Sok jednog limuna ili limete (2 jušne žlice, 30 g)
1 jušna žlica maslinovog ulja (oko 14 g)
Prstohvat svježe mljevenog crnog papra
Po želji zeleni Tabasco sos

Priprema:
Paprike očistite od sjemenki i membrana. Kapare isperite u cjedilu. Sve sastojke stavite u posudu multipraktika ili sjeckalicu i pulsiranjem usitnite. Ukoliko koristite blender, pazite da ne blendate predugo da ne biste umjesto dipa s teksturom dobili pastu. Možete sve sastojke i nožem sitno nasjeckati. Poslužite s tortilja čipsom, kruhom ili na brusketama. 

Napomena:
Jalapeño paprike možete kupiti u Mercatoru, Intersparu, a vjerojatno i u drugim supermarketima. Ako koristite usoljene, a ne ukiseljene kapare, dovoljno je sastrugati sol s njih. Dodajte svježi korijander ako ga volite.

Ukoliko ste raw foodist, trebat ćete sirove masline i kapare. Nažalost, nije mi poznato mogu li se kupiti kod nas.

No comments:

Post a Comment