Ponegdje u Hrvatskoj može se kupiti veganski tartar, ali preskup je za količinu. Srećom, vegansku majonezu po normalnoj cijeni može se naći u manje više svakoj prodavaonici hrane, a tartar je lako napraviti od nje.
Veganski tartar
Sastojci (za 4 porcije):
2 vrećice Omegol majoneze
3 velika ili 4 mala režnja češnjaka (oko 18 g)
2 jušne žlice suhog vlasca
4 delikatesna kisela krastavca (oko 50 g), nasjeckana
1 jušna žlica senfa (15 g)
1/2 čajne žličice šećera (2 g)
1 jušna žlica senfa (15 g)
1/2 čajne žličice šećera (2 g)
Priprema:
Sve sastojke stavite u blender i blendajte 2 minute. Možete upotrijebiti i multipraktik ili štapni blender. U dobro zatvorenoj posudi u hladnjaku tartar će izdržati barem 5 dana.
Napomena:
Još jedan jako dobar recept, hvala! Do sam sam pravila svoj tartar namaz s Omegol majonezom i kiselim vrhnjem, no kako više naginjem veganskom prehrani u posljednje vrijeme ovo mi je sjelo kao budali šamar i svakako ću isprobati. :)
ReplyDeleteHvala tebi za pohvale :)
DeleteNisam još probala tartar s kiselim vrhnjem, ali ako bi ga htjela veganizirati, možeš upotrijebiti neko vegansko vrhnje s dodatkom malo limunovog soka ili jabučnog octa (Alpro, vjerojatno bi i Oatly bilo OK, ali nisam probala, ili možeš sama napraviti vrhnje od indijskih oraščića).