2012-10-20

Veganski tartar

Ponegdje u Hrvatskoj može se kupiti veganski tartar, ali preskup je za količinu. Srećom, vegansku majonezu po normalnoj cijeni može se naći u manje više svakoj prodavaonici hrane, a tartar je lako napraviti od nje. 

Veganski tartar (C) Enola Knezevic 2012

Veganski tartar

Sastojci (za 4 porcije):
2 vrećice Omegol majoneze
3 velika ili 4 mala režnja češnjaka (oko 18 g)
2 jušne žlice suhog vlasca
4 delikatesna kisela krastavca (oko 50 g), nasjeckana
1 jušna žlica senfa (15 g)
1/2 čajne žličice šećera (2 g)

Priprema:
Sve sastojke stavite u blender i blendajte 2 minute. Možete upotrijebiti i multipraktik ili štapni blender. U dobro zatvorenoj posudi u hladnjaku tartar će izdržati barem 5 dana.

Napomena:
Ukoliko ipak želite kupiti veganski tartar (tj. remuladu), možete ga naći u Moj Bio i bio&bio poslovnicama i Internet trgovinama.

2 comments:

  1. Još jedan jako dobar recept, hvala! Do sam sam pravila svoj tartar namaz s Omegol majonezom i kiselim vrhnjem, no kako više naginjem veganskom prehrani u posljednje vrijeme ovo mi je sjelo kao budali šamar i svakako ću isprobati. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala tebi za pohvale :)

      Nisam još probala tartar s kiselim vrhnjem, ali ako bi ga htjela veganizirati, možeš upotrijebiti neko vegansko vrhnje s dodatkom malo limunovog soka ili jabučnog octa (Alpro, vjerojatno bi i Oatly bilo OK, ali nisam probala, ili možeš sama napraviti vrhnje od indijskih oraščića).

      Delete