Ovaj smoothie je pun antioksidansa. Orašasti plodovi ili sjemenke dodaju se da bi se karotenoidi bolje apsorbirali (kraj toliko voća teško ih je okusiti). Može se dodati i ulje, ali cjelovitim namirnicama se osim masnoća dobiju i ostali korisni nutrijenti i fitokemikalije.
Ružićasti smoothie
Sastojci (za 3 porcije):
Sok 2 ružićasta grejpfruta (200 g)
4 oguljena kivija (200 g)
20 g orašastih plodova ili sjemenki, primjerice pinjola, badema, makadamija oraščića...
150 g smrznutih malina
Priprema:
Stavite sve sastojke osim smrznutih malina u blender. Blendajte dok ne nastane jednolična smjesa. Dodajte maline i blendajte prvo na najmanjoj, a zatim na većoj brzini, dok sve maline ne budu usitnjene.
Napomena:
Ružićasti grejpfrut se ovdje koristi prvenstveno zbog antioksidansa likopena (kojeg također nalazimo u rajčicama i u lubenicama). Smoothie će biti ružićast i ako upotrijebite sok žutog grejpfruta.
Upotrijebite orašaste plodove ili sjemenke koje vaš blender može samljeti. Osobno sam koristila pinjole jer su mekani, a blender mi nije odveć snažan.
Možete upotrijebiti i svježe maline, ali tad će smoothie biti puno rjeđi (manje viskozan).
No comments:
Post a Comment