U zadnje vrijeme šparoge najčešće pripremam u pećnici s wasabijem, prema ovom receptu Susan Voisin s bloga Fat-Free Vegan Kitchen.
Manje više svi recepti savjetuju da šparoge prelomimo i da ćemo u jednoj ruci dobiti drvenasti dio, a u drugoj mekani dio. To nije istina. Šparoge nemaju neku magičnu točku lomljenja.
Ako i lomite šparoge, nemojte bacati drvenaste krajeve. Možete ih iskoristiti za temeljac za juhu, no, kinpira je jelo u kojem žilavija tekstura ne smeta.
Kinpira od šparoga
Sastojci:
150 g tvrđih krajeva šparoga (od oko pola kg šparoga)
1/2 jušne žlice ulja (7 g)
1 jušna žlica tostiranog, djelomično samljevenog integralnog sezama (7 g)
1 jušna žlica soja sosa (15 g)
1 jušna žlica soja sosa (15 g)
Priprema:
Šparoge narežite na tanke štapiće, debele oko 3 mm (tanje stabljike narežite na 4, a deblje na 8 štapića). Ugrijte
ulje u posudi s neprijanjajućim slojem na jakoj vatri. Dodajte štapiće šparoga i
pržite nekoliko minuta, dok mjestimice ne porumene, uz povrememeno
miješanje. Zalijte soja sosom i pržite još minutu neprekidno miješajući da se soja sos ravnomjerno rasporedi. Skinite s vatre, dodajte sezam i još jednom dobro promiješajte.
Napomena:
Umjesto sezama (ili uz sezam) možete upotrijebiti i čajnu žličicu wasabi praha.
Napomena:
Umjesto sezama (ili uz sezam) možete upotrijebiti i čajnu žličicu wasabi praha.
No comments:
Post a Comment